berlin_small
headersmall
headersmall2
headersmall4
headersmall5
headersmall6

Onderhoudsinstructies 100% scheerwollen tapijt

Een regelmatig en aangepast onderhoud verzekeren een lange levensduur van uw tapijt.

In feite geldt maar één regel voor het onderhoud : stofzuigen is voldoende, zolang het tapijt er niet overdreven vuil uitziet.

Onderhoud

Regulier onderhoud kan gedaan worden door regelmatig (2 x per week) te stofzuigen en  het vuil grondig met een aangedreven borstelstofzuiger te verwijderen. De vezels die in loskomen kort na het leggen van het tapijt, zijn korte wolvezels die zich gemakkelijk laten verwijderen,  dit is normaal voor een wollen tapijt.

Stofzuigen met een  stofzuiger met een aangedreven borstelzuiger is aangeraden aangezien deze losliggend stof opborstelt en dit direct afgezogen wordt.

Een harde borstel reinigt droge vervuiling vaak slechts oppervlakkig!

Vlekken

Absorbeer onmiddellijk eventuele vloeistoffen zonder wrijvende bewegingen te maken. Leg hiervoor een vochtig doek op de vlek en laat de vlek in het doek indringen. Druk de doek aan met een zwaar voorwerp. Herhaal deze bewerking tot de vlek weg is. Snelheid is hierin erg belangrijk – hoe meer de vlek laat indroogt, hoe moeilijker deze te verwijderen is!

Verwijder vaste bestanddelen door een mes of lepel, van de buitenkant naar de kern van de vlek toe te bewegen. Beweeg met de vezelrichting mee!

Probeer tenslotte de vlek te verwijderen met een in lauw water sterk verdunde shampoo. Indien dit niet lukt, raadpleeg de vlekkentabel op de website van bijvoorbeeld james.nl.